En pause i aktiviteterne fra Præstedammen

En pause i aktiviteterne fra Præstedammen

Denne smukke buket fik Elly og jeg i påskedagene af en god veninde. Den står og pynter op ved vores soveværelsesfjernsyn. Der opholder vi os meget begge to. Buketten er kreeret af Lottes Blomster i Rønne og fortæller en del om påske.

Jeg er en uforbederlig romantiker, der elsker blomster i stort set alle naturlige afskygninger. Og buketten står og minder os om, at nok findes der megen smuk elegance i det naturlige, men vi er sarte og sårbare og ikke herrer over konsekvenserne af, hvad menneskeheden har skabt af indgribende og ødelæggende karakter for vores fælles klode.

I disse dage kan man godt være lidt mere skeptisk, selv om det ligger i min natur at være optimist.

Det er jeg også i denne tid, hvor store omvæltninger synes at komme til at præge Ellys og min hverdag. Jeg har været til det tremånedlige lægetjek for min kræft, der har bredt sig til knoglerne. Det var ikke lutter lagkage. Jeg sidder faktisk og venter på, at Rigshospitalet skal indkalde mig til nye undersøgelser og en ny kur mod kræften, der desværre synes at have bredt sig yderligere. Elly er lige kommet hjem fra hospitalet efter sin tredje lungebetændelse i år. Nu har hun det godt, jeg føler mig ikke syg, men er påvirket af meldinger om situationen, og jeg har derfor været nødt til at meddele mine kolleger på AakirkebyPortalen, at jeg tager en pause fra min aktive rolle. Heldigvis er der flere, der står klar til at tage over, bl.a. Henning Kiilerich, portalens ankermand Kim Bak og portalens uundværlige fotograf, Mads Kristoffersen.

Jeg håber at komme igen om et kvartals tid med fornyede kræfter og nyt positivt syn på livet. Indtil da håber jeg, at alle vil behandle portalen godt, forsyne den med nyheder om alt, hvad der rører sig i området, der dækker den gamle Aakirkeby Kommune. Jeg synes vi er kommet godt i gang, og det, der er opået, skal nødig være forgæves.

Min yndlingsfarve er rød, hvilket også passer til min politiske overbevisning. Derfor glæder jeg mig i denne tid, hvor røde tulipaner nærmest eksploderer i et farveorgie med en hastighed, så det kan være svært at følge med. Det er et af mange lyspunkter i tilværelsen ved Præstedammen, Kommer der andre og flere vil jeg nok i min pause berette om dem.

På gensyn!

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler