Ny "lods" sørger for poser til hunde og korn til ænderne

Ny "lods" sørger for poser til hunde og korn til ænderne

Det går i hvert fald tilbage til før anden verdenskrig, at man ved Præstedammen havde en "lods". Hans oprindelige pligt var at sørge for et andepar i dammen og for at fodre dem med korn. Om der var andre pligter, ved jeg ikke.

I mange år var det min gode nabo, Jens Mikkelsen, som sørgede for, at der var et andepar i dammen. Da han blev syg for omkring ti år siden, overdrog han forpligtelsen til mig.  Efterhånden voksede opgaverne til også at passe den kommunale flagstang i anlægget og til at sørge for hundeposer i et dertil indrettede stativ, opsat af kommunen. 

Desværre har jeg måttet indse, at mine kræfter ikke er, hvad de har været, og derfor har jeg i dag givet "stafetten" videre til min gode genbo, Kjeld Dale, der i forvejen har overtaget flagstangen, og som også har sørget for, at springvandet i dammen fungerer. Han holder i øvrigt også vegetationen på Præstø ude midt i dammen nede, så ænderne kan gå i land og overnatte i den "villa", vi satte ud på øen for nogle år siden.

Hidtil har jeg fodret ænderne på min side af dammen. I en overgangperiode vil Kjeld langsomt flytte fodringsstedet, således at det ender med, at ænderne får deres daglige portion korn på hans side af det dejlige område.

På billedet ses Kjeld Dale i gang med at komme nye hundeposer i stativet ved indgangen tii Præstedams-anlægget.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler