De banker på forårets dør

De banker på forårets dør

Selv om det er koldt, med sne, slud og frost indimellem banker en del tidlige blomster allerede påforårets dør. Ja, jeg læste allerede før jul om haveejere, der havde udsprungne erantis i haven. Husker ikke præcis om det var på Bornholm. I så fald har det nok været en have lidt tættere på havet end her midt inde på øen, hvor det er koldere.

I dag spottede jeg nogle vintergækker, der står i ly af avnbøgehækken. Det måtte jo foreviges, så herover er der det billede af  de spæde forårsbebudere, der ikke er sprunget ud, men hvor man da kan se det hvide på de kommende blomster.

Hvis det bliver hård vinter med sne og frost skal de nok klare sig. De er så vant til omskifteligt vinter- og forårsvejr. 

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler