Vinterens første spæde sne - men næppe hvid jul

Klar frostluft. Ingen vind. Termometret står på 0 grader, men det har været frostvejr, for sneen er frosset fast på bilens vinduer, og ude på Præstedammen er der en let hinde af is, som ænderne dog sagtens kan forcere. DMI varsler mere sne i løbet af formiddagen. Og temperaturen her på Midtbornholm ventes på det højeste at være en enkelt plusgrad. Og sådan ventes det at fortsætte til og med mandag. Lørdag varsler meteorologerne 8 mm nedbør i Aakirkeby. Men da det efter mandag bliver varmere, er der intet, der tyder på, at dette er starten på en hvid jul.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler