Vinterbadere i Præstedammen og sneblas på vejene

Vinterbadere i Præstedammen og sneblas på vejene

Billedtekst: De svenske gule ænder, som vi har i Præstedammen har haft stor fornøjelse at vinterbadning i åbent vand, som nogle drenge skaffede ved at slå hul på isen. Efter et grundigt bad er ænderne her på vej op for at spise sig mætte i den hvede, jeg har købt til dem.

Meteorologerne havde forudset det vejr , vi har haft i nat og fået til morgen og formiddag!

Enten bliver det 3-4 graders frost og op til 25 cm sne eller også bliver det varmegrader og slud.  Det blev det sidste

Jeg hørte en meteorolog fra DMI sige, at det var meget afhængigt af nogle fronters bevægelse, om vi fik det ene eller det andet.

Men en forholdsvis enig skare af journalister - mig selv inklusive - foretrak det, vi mente, der var mest interessant: sne og snestorm.

Artiklen fortsætter under billddet.


Dams Plads eller Spar-gården, som mange kalder den, i morges ved 8-tiden dækket af sneblas.

Nå, og efter her til morgen at have oplevet det grå vejr med sneblas og fedtede veje, tror jeg faktisk, at jeg hellere ville have haft frost og sne.

Der skal nok være faldet mindst 10 centimeter sne, men det smelter hurtigt og gør det surt for trafikanter.

Dammene i Aakirkeby er frosset til, og som jeg skrev for et par dage siden fandt en række børn og unge glæde i at lege på isen på Præstedammen, selv om jeg syntes, at det var lidt letsindigt.

I går kom der nogle andre unge, som syntes, at ænderne skulle have noget vand at boltre sig i, og det var et hyggeligt syn at se ænderne med stort velbehag  tage det kolde gys. Det kan man kalde vinterbadere.

Efter at det er blevet tøvejr må man mane alle med lyst til at gå ud på isen her og andre steder til allerstørste forsigtighed. Bedst vil det være, hvis alle holder sig på land. Vi skulle nødig have en ulykke som oppe i Skåne, hvor et par gik ud på isen og faldt i vandet. Den ene druknede, den anden blev stærkt afkølet bragt til sygehuset.

 

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler