Tomme batterier kan give kold jul i Aakirkeby

Jeg glemmer det en gang imellem, når jeg falder over, hvad jeg tror er et godt tilbud. Men man får som regel en kvalitet, der svarer til prisen, når man handler. Således er jeg et par gange i supermarkeder faldet over billige knapbatterier, som bl.a. bruges i de rumfølere/termostater, som fulgte med fjernvarmen, som vi fik installeret for 8-9 år siden. De første 5-6 år virkede de knapbatterier, som termostaterne leveredes med, men så begyndte de at ”råbe på udskiftning”. Jeg lod mig friste af et billigt tilbud i Brugsen eller hos Spar. Hvilke, der var bedst, kan jeg ikke sige, men nogle af batterierne virkede et års tid, andre op til 2-3 år. Jeg har målt på dem med en lille effektmåler, jeg har, og det viser sig, at der ikke  er bare halv styrke i nogle af de billige batterier i forhold til nogle dyrere, som jeg købte hos elektrikeren. Så nu skrotter jeg de billige og går over til de holdbare, men betydeligt dyrere fra Duracell. Og så håber jeg, at vi kan holde varmen i juli. De termostater, der blev leveret med fjernvarmen for snart ti år siden er ikke ligefrem brugervenlige. Meget besværlige at åbne, men når det lykkes og man får skiftet batteriet kan det kort tid efter mærkes på gulvet. Vi har nemlig gulvvarme. Jeg går ud fra, at der er rigtig mange i Aakirkeby, der har de samme termostater som vi, og jeg kan kun anbefale, at man sikrer sig nye knapbatterier inden helligdagene. Det vil være så trist at skulle sidde og fryse i julen.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler