Ser Aa Kirke i projektør-belysning på lang afstand

Billedet herover har jeg taget med min nye Samsung-telefon, der har et mere lysfølsomt kamera indbygget end mit gode, gamle spejlreflekskamera, som ikke kunne klare opgaven med at gengive Aa Kirke i vinterbelysning så flot.  Forleden bragte jeg et par billeder af Aa Kirke i et særligt vinterlys. I dag er det i kunstig belysning. I årevis har kirken været oplyst i julemåneden, og i de senere år også i den mørke tid i januar og februar. Tre udendørs projektører oplyser kirken, så den kan ses milevidt fra byen. [caption id="attachment_5668" align="alignright" width="300"] Kirketjener David Nestved ved den elektriske anordning, der sørger for at tænde og slukke for for den udvendige projektørbelysninig af den smukke gamle kirke i de tre vintermåneder. [/caption] Det glæder bl.a. kirketjener og –sanger David Nestved, når han i den mørke tid kommer kørende fra sin bopæl på Skagelfaldet og kan se arbejdspladsens smukke tvillingetårn i projektørbelysning. Han fortæller, at man har fået udskiftet nogle gamle strømslugere af nogle projektører  med tre nye, hvor energiforbruget er det samme på alle tre som det før var på en enkelt. Lyset tændes automatisk sidste på eftermiddagen og slukkes kl. 22 til glæde for de mange, der er ude at gå aftentur.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler