Rigelige regnmængder løser en del tørke-problemer

Billedet herover er taget på en mark lige udenfor Aakirkeby på vej mod Nexø, og man ser Aaker Plantage i baggrunden.   De seneste dage er der kommet meldinger om, at der er kommet vand i de bornholmsk vandløb, at ellers udtørrede brønde er ved at få tilløb af vand og at diverse damme, søer og lignende er på vej mod normal vandstand. I går var jeg en tur i Nexø og på det først stykke af vejen mod Egeby observerede jeg flere marker, hvor der stod klart vand, som jorden åbenbart har haft svært ved at opsuge.  Det er gået meget hurtigt, og der er da også faldet betydelige mængder nedbør i den sidste tid. Jeg er overbevist om, at der mange, der er glade for, at vandsituationen og dermed grundvandet er på vej mod normalen efter en ekstremt tør sommer og et ditto efterår. Og det er vel også rigtig godt for naturen. Desværre har jeg taget min vandmåler ind for nogen tid siden, så jeg har ingen føling med, hvor meget regn, der er faldet her i december, men skulle der blandt læserne være nogen, der ved noget om det, hører jeg meget gerne fra jer på wolff@wolff.dk  

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler