Revyen i Skoven en fantastisk positiv overraskelse

Revyen i Skoven en fantastisk positiv overraskelse

Billederne er lånt fra revyens Facebook-side

 

Jeg var i Sommerrevyen i Kyllingemoderen sammen med Leila og Niels Lindén, og ja, vi mødte en masse mennesker, vi kendte.

Af en eller anden grund mødte jeg op med ikke særligt store forventninger. Men det er faktisk en af de allerbedste revyer, jeg har set på Bornholm, siden man startede  en gang i 70’erne på Rønne Theater.

Jeg blev meget positivt overrasket over stort set alt. Nånej, Søren Hauch-Fausbøll var som ved tidligere revyer i hopla, bl.a. som  inspektør Verner Mortensen, der gav indtryk af, at Kyllingemoderen nærmest kunne falde ned over de 200 publikummer, hvad øjeblik det skulle være.

Den, der overraskede mig allermest var den anden bornholmer, Joakim Tranberg fra Snogebæk. Han var fantastisk både i sang og skuespil, og særlig god var han i en meget hylegrinagtig paraodi på Jørgen Leth. Selv om den bevægede sig en del syd for navlen, var det ikke vammelt, som sådan noget ellers ofte er i revyer.

De to medvirkende kvinder var også fantastisk gode, og må være blevet undervist i bornholmsk af en, der mestrer sproget, så vedkommende også kan få andre til at tale det overbevisende.

Det er synd, at revyen lakker mod enden, og at der snart ikke er flere billetter at få, men man kan håbe, at TV2/Bornholm har fået en aftale om at optage den, så den kan blive vist i hjemmebiografen til vinter.

Det vil også betyde, at sådan en hørehæmmet gamling som mig får mulighed for at få alle de grinagtige og tankevækkende pointer med. Jeg ved ikke om det var dårlig lyd eller mine manglende høreapparater, der var årsagen til, at noget glippede.

Men det var alligevel en positiv oplevelse, som jeg nødig ville have undværet.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler