Præstedammens andepar i ufrivillig isolation på Præstø

Præstedammens andepar i ufrivillig isolation på Præstø

Foto: Anders og Andersine - lad os bare kalde dem det, som de siger i Mads & Monopolet, når tilfældige får navnet Preben - er her i ufrivillig isolation på Præstø og spejder længselsfuldt efter kornet på land.

 

Vores andepar her ved Præstedammen har jeg den fornøjelse at fodre med hvede hver dag. Som regel kommer de svømmende, flyvende og nærmest galopperende, såsnart de hører at jeg rumler med tønden, hvori jeg opbevarer kornet.

Sådan var det ikke i morges, de gule svenske ænder, er gået i absolut ufrillig isolation ude på Præstø. De tør åbenbart ikke betræde den forholdsvis tynde is, som dækker dammen efter en nat med frost ned til minus fem grader.

Da jeg prøvede at kalde dem til mig, kiggede de vistnok længselsfuldt - ikke efter mig, men efter kornet.

Så jeg håber, at isen snart smelter og lader ænderne komme i land fra deres ensomme tilværelse ude på den lille ø, hvor også deres bolig er opført.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler