Præstedammen med alger og springvand set fra den anden side

Præstedammen med alger og springvand set fra den anden side

Her ved Præstedammen driller vi hinanden lidt med, hvad der er den pæne side og det modsatte. For lidt siden trængte jeg til at komme ud at gå en tur og få noget af den friske luft i hovedet, jeg ikke rigtig har mærket noget til i en uges tid på grund af den nye lidt udmattende kræftbehandling, jeg er i gang med. Men efter længe nok at have ligget og siddet inde og ynket mig selv, kunne jeg pludselig føle en bedring i kroppen. Så jeg gik over på den anden side for at fotografere vores hus her på den pæne side!

Springvandet i dammen har formentlig en heldig indflydelse på vandkvaliteten, men det har ikke i den stegende hede kunnet forhindre algedannelsen, der nu ligger som en tydelig film over vandspejlet.

Nå, og så skal vi vel nyde Solen og det gode vejr, mens vi har det. Hvis ellers DMI har ret, sker der et drastisk omslag i vejret i den kommende uge, lavere temperaturer, højere vindstyrker og også regn mod slutningen af ugen. Og regnen har vi altså brug for. Det er knastørt derude - i hvert fald her sønden for Almindingen, hvor vi kun fik det halve af den nedbør, de blev benådet med nord for under Folkemødets næstsidste dag.

Herunder en oversigt over DMI's forudsigelser for de kommende ti dage:

 

 

 

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler