Om 17 minutter skal der smovses i nye kartofler af egen avl

Om 17 minutter skal der smovses i nye kartofler af egen avl

Jeg plejer at have nye kartofler af egen avl omkring 1. maj. I år lagde jeg vel først kartoflerne deromkring. Og det blev i tre kartoffelpotter herhjemme på fliserne ved Præstedammen.

Om 17 minutter er de færdigkogt, og jeg skal smovse i mine egne kartofler tilsat lidt bornholmsk gris.

Jeg har tre planter ude på gårdsplanten, og det ser ud til, at de kommer til at give mig mange kartofler i den kommende tid. Som søn af en kartoffelgartner kender jeg ikke noget bedre end nye nykogte kartofler med en klat koldt smør. Jeg glæder mig, og nu er der faktisk allerede gået nogle minutter, så jeg må hellere slutte og gå i køkkenet for at tilberede det måltid, som jeg har glædet mig til meget længe, og imens jeg tilbereder kan jeg kigge ud på denne smukke rose, der har lovet mig at komme med i hundredevis af blomster i år. Den er allerede godt i gang.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler