Moderne jule- og nytårshilsen på det nyeste nydanske

På nudansk er udendørs blevet til outdoor og hvis man laver et arrangement i det fri er det open air. Når jeg skal hen til torvet i Aakirkeby bliver det vel downtown. Og skal jeg en tur med færgen til Ystad, er jeg  nærmest på et cruise. Jeg spiser ikke på færgen, men dinerer, og skal jeg handle i kiosken er det en form for shopping. Hvis jeg tager en middagslur, foregår det på min day bed. I en ledig stund skriver jeg et brev, ikke en e-mail, men et rigtigt  letter. Vi nærmer os en højtid, og mon ikke også snart det bliver Christmas? Og så skal vi fejre New Year. Og vi bliver alle so happy. Umiddelbart efter byder butikkerne på sale, så vi kan købe julegaverne til næste år i god tid og meget billigere end lige før Christmas. Have a nice Christmas and a happy New Year all of you.  

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler