Læserbrev kom ikke i Politiken, men blev kendt af 70.000 mennesker

Læserbrev kom ikke i Politiken, men blev kendt af 70.000 mennesker

Et læserbrev om urimelige nedskæringer i tilskuddet til voksentandpleje nåede aldrig frem til Politikens ca 80-90.000 abonnenter. Alene af den grund, at det blev nægtet optagelse. Så offentliggjorde jeg det i stedet for her på Set fra Præstedammen og lavede en henvisning til Facebook med opfordring til at dele historien. Den nåede på få dage ud til, hvad jeg anslår til 70-80.000 mennesker, hvoraf jeg har observeret, at der i hvert fald er enkelte politikere, så man kan jo håbe, at det får en vis indflydelse.

På for dage blev min artikel delt af godt 350 personer, og hvis man antager, at de i gennemsnit har 200 venner, så svarer det til, at mindst 70.000 mennesker har læst mit budskab. Så mange læserne har jeg nok aldrig nogensinde tidligere haft, og jeg er forbavset over, hvor hurtigt og effektivt Facebook er på dette område.

Men jeg burde ikke være forbavset. Jeg har tidligere oplevet effektiviteten i kontaktfladen på Facebook. En gang i fjor ville jeg finde frem til nogle færinger, jeg havde mødt på Rigshospitalet. Jeg vidste fra samtaler en lille smule om dem, men hverken præcis, hvor på Færøerne de boede, hvad de lavede eller hvad de hed. Men med de få oplysninger jeg lå ind med og en eftersøgning på Facebook, nåede mit budskab ud til ca. 50.000 færinger rundt om i Verden, og til sidst, efter få dage, fik jeg kontakt med de gode mennesker på en af de nordatlantiske øer.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler