Katten blev forskrækket da ungersvend fik kolde og våde fødder

Katten blev forskrækket da ungersvend fik kolde og våde fødder

Der sidder en vovse i et vindue!

Den sang hørtes ofte i ønskekoncerten for 60 år siden.

Og jeg kom til at tænke på den, da vores trefarvede hunkat for ikke så længe siden fandt ud af, at den kunne hoppe op i vindueskarmen og kigge ud på livet på Præstedammen.

I dag hoppede den forskrækket ned, da en dreng fik våde fødder og bukser i hans iver efter at undersøge, om isen kunne bære. Det kunne den desværre ikke, men heldigvis var det på det lave vand, han plumpede i.

Nå, men Ophelia kan sidde i halve timer og bare glo ud på livet og fuglene. Hun slikker sig ikke om munden ved synet af de mange gråspurve ved fodringsanordningen. Jeg tror ikke hun jagter fugle. I hvert fald har Ophelia i lang tid været gode venner med en hansolsort med en hvid plet på venstre vinge. De kunne sidde i lang tid og glo på hinanden, mens solsorten fortærede et æble og katten bare så på. Jeg tror desværre, at der er en anden kat, der har fået glæde af solsorten, for jeg har ikke set den et stykke tid.

Vores kat har med garanti ikke fanget og ædt den.

Ophelia har det med at placere sig de underligste steder rundt om i huset. Gerne oppe på spisebordet, hvor jeg tror, at jeg har fået den lært, at den ikke må komme i den del, hvor vi sidder og spiser.

Jeg har prøvet at se om jeg kunne oimskrive vovsesangen til en kattesang, men det mis-lykkedes.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler