I dag er der havblik på Præstedammen

I dag er der havblik på Præstedammen

Se hvilken morgenstund!

Ja, de ord har jeg hugget direkte fra Benny Andersens "Svantes lykkelige dag" eller "Om lidt er kaffen klar".

Og det er da en fantastisk morgen. Havblik på Præstedammen, ænderne der er ved at gøre klar til forårssyslerne, solsorten der fløjter fra toppen af sit vante træ og andre fugle, der også "giver hals" eller bare beriger mig med deres tilstedeværelse på foderbrædtet.

Bilen er endnu belagt med et tyndt læg is, selv om solen nu har bagt nogle timer.

Så kom det lovede vejrskift, og når man kigger i DMI's krystalkugle ser det slete ikke så værst ud i de kommende ca. ti dage. Masser af sol, indimellem lidt byger, og næste mandag med blæst endnu en gang. Men foråret så sagte kommer.

Og jeg tror også, at det er noget, som landmændene kan li'. Så jorden kan tørre og blive tjenlig til behandling med diverse redskaber samt den noget forsinkede såning.

 

Foto: Køkkenfotografen

 

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler