Hundredevis af dansemyg i modlyset ved Præstedammen

Hundredevis af dansemyg i modlyset ved Præstedammen

Forstørres billedet og ser man godt efter anes i modlyset fra Solen i hundredevis af små dansende hanmyg. Hvor jeg ved fra, at det er hanmyg. Jo, det har googlet. Jeg har i den seneste tid været fascineret af synet og spekuleret på, hvordan det kunne fotograferes. Jeg valgte modlyset og en telelinse. Og så lykkedes noget, jeg har ønsket at fuldføre i lange tider, men aldrig rigtig fundet ud af, hvordan det skulle gøres. Indtil i dag. Om jeg er stolt. Det ved jeg ikke. Men under alle omstændigheder synes jeg, at det er et smukt fotografi og en god afsked med en trist, våd og grå november og overgang til vinter. Ja, i morges var der allerede en snert af vinter. Tynd is på Præstedammen, der reflekterede Solen ind i min stue. Hvidt lag på græsset og på bilen. Men dejligt frisk vejr.

Goddag til december og julemåneden

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler