Er det mangel på køkultur at gå til en anden kasse?

Er det mangel på køkultur at gå til en anden kasse?

Billedtekst: Et portræt af aakirkebypigen Anita Corpas, da hun i fjor var gæsteskribent
på Set fra Præstedammen.

 

Anita Corpas, som jeg har haft fornøjelsen at være med til at sikre en uddannelse som pressefotograf, efter at hun havde forladt  9. klasse på Aaker Skole i 1982, har på Facebook rejst et spørgsmål, som har givet genlyd i danske dagblade. Det drejer sig om køkultur efter en oplevelse i en københavnsk Netto-butik.

Først skal du lige læse hendes opslag på Facebook:

“Nå for den. Nu må jeg spørge jer kloge fjæsere.

Jyden og jeg er lige blevet møg udskældt i Netto for manglende kø-kultur.

Altså. Jyden og jeg triller op ad gang 2 til en lukket kasse og opdager en meget lang kø i kasse 1.

I stedet for at gå ned bag i kø i kasse 1, spør' vi damen i kasse 1 om at åbne kasse 2.

Lige i dag kommer der så heldigt en kassedame med det samme, som åbner kasse 2, og vi giver os til at lægge varer på båndet.
Det fik nogle kunder i kasse 1-kø til at skææælde os ud, og jeg måtte spørge, hvad vi dog i alverden gjorde forkert. I har ikke kø-kultur, fik vi at vide.
Så vis dog selv noget initiativ, sagde Jyden, mens jeg selv stod og tabte mælet. Mæh hæ øh, men undskyld. Skal vi, der fik åbnet kasse 2, gå ned bag i køen i kasse 1? Virkelig? Hvad ville du have gjort?”

Såvidt Anita Corpas.

Indfør et nummersystem…
Jeg har ofte oplevet at vælge den forkerte kø i diverse supermarkeder og kan derfor ikke forstå, hvorfor man ikke indfører et nummersystem ligesom på Apoteket. Så ville alle blive retfærdigt behandlet og komme til i den rækkefølge, de har meldt sig ved kasserne.

Men jeg har også oplevet, at der bliver sagt ved den ene kasse, at om lidt åbnes der i endnu én. Så kigger jeg mig omkring og flytter hen i kasse 2, hvis der ikke er en hel masse andre, der har fået samme gode idé. Har aldrig hørt et ondt ord for det.

Hvis jeg har mange varer i indkøbskurven, og der står en bag mig med en enkelt lille ting i hånden, lader jeg som regel vedkommende komme foran mig, og jeg har da også oplevet selv at blive udsat for samme venlighed.

… eller lad os skanne varerne med mobilen
Men det kunne jo være spændende, hvis flere supermarkeder indfører det, som man kører med i Fakta i Nexø for tiden: Med mobilen kan man selv skanne varer og derefter betale ved udgangen.

Ikke alene kan det hjælpe os kunder til et hurtigere indkøb. Det vil også frigøre personale til serviceopgaver. Ofte har man jo brug for lidt vejledning om ditten og datten eller hvor man lige finder en bestemt vare. Men når behovet opstår kan det være svært at få øje på en ledig medarbejder.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler