Efterlysning af elever fra 10. b 1986 på Aaker Skole

10. b på Aaker Skole skulle i 1986 finde finansiering til en skolerejse, og de fik den lyse idé at fremstille og udgive en kogebog , BORNHOLMSKE SPECIALITETER med 30 gamle lokale opskrifter. Forleden kom fotografen, Mads Kristoffersen med et lidt slidt eksemplar, som han havde fået af et familiemedlem, der kunne huske historie, at hun havde købt bogen af en elev. [caption id="attachment_5634" align="alignright" width="300"] Titelobladet på bogen fra 1986 er udført at Jens Tindborg[/caption] Fine illustrationer Sammen kiggede vi i bogen, og i forordet fortælles det, at de mange fine og humoristiske illustrationer var lavet af Jens Tindborg, boghandlersøn fra Aakirkeby. Så det var nærliggende at tro, at han havde gået i 10. klasse dengang. Men det var nu ikke hans klasse, viste det sig. Hans mor, Hanne Tindborg, var i mange år førstedame i Colbergs Boghandel i Rønne, hvorfra jeg især kender hende, og derfor kontaktede jeg hende for at finde frem til den formodede søn. Hjem til Bornholm efter mange år i Asien Hun kunne bekræfte min formodning og med glæde fortælle, at hendes søn, efter mange år i udlandet, var vendt hjem til Bornholm, bosatte sig i Nyker med egen konsulentvirksomhed. Jens Tindborg kan knap nok huske kogebogen, og han gik heller ikke i den klasse, men hjalp  bare de rejselystne med tegningerne. Efterlysning af elever fra 10. b fra 1986 Min plan er, at jeg i det nye år vil  gengive nogle af de mange opskrifter, og nu har jeg fået Jens Tindborgs tilladelse til at bruge hans illustrationer. Men inden jeg går i gang kunne jeg godt tænke mig at høre fra nogle, der har gået i 10. b i 1986, og som kan fortælle lidt om klassen og dens lærere, om rejsen og om hvordan bogen blev til.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler