Bornholmsk hummersuppe med rejer og yoghurt

Bornholmsk hummersuppe med rejer og yoghurt

Godmorgen i Præstedammens køkken!

Her er lige en lynhurtig ret, som jeg fornøjede mig med i går, da jeg kom hjem efter at have besøgt min kone på sygehuset.

På vejen hjem fabulerede jeg om forskellige lækkerier, jeg ville fortære, da jeg kom i tanker om en bornholmsk hummersuppe, jeg havde stående i køleskabet. Så bornholmsk, altså, at den er produceret på konservesfabrikken i Nexø, der sælger sine produkter under navnet BORNHOLMS.

Jeg svingede lige ind om Spar-købmanden for at købe et par ekstra ingredienser til lækkerierne, kutterrejser og  piskefløde.

Den lille plastikdims med rejer åbnede jeg og delte indholdet med katten. Resten kom jeg i suppen, som jeg havde hældt op i en lille gryde, så kom jeg rigeligt med piskefløde og et par skvæt god Colheita-portvin i gryden. Startede komfuret på lavt blus - og satte lige en tøjvask over. Da jeg kom tilbage skruede jeg lidt op for varmen under gryden og gav den et par minutter mere, før jeg serverede for mig selv med nogle store klumper yoghurt oveni og et glas køleskabskold rosévin samt et par skiver franskbrød.

Alletiders hurtige ret, når man kun er sig selv og katten. Og den lille smule, der blev til overs, efter at jeg havde smovset i lækkerierne, overlod jeg til katten, der var ligeså begejstret som jeg - at dømme efter dens hale, mens den slubrede suppen i sig.

Jeg er en stor fan af BORNHOLMS-produkterne, ikke alene fordi de er lokale, men også fordi de smager rigtig godt, og de fleste af dem ovenikøbet nøglehulsmærkede.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler