Afhængig af fysisk træning. Hvis jeg skulker værker det i kroppen

Afhængig af fysisk træning. Hvis jeg skulker værker det i kroppen

Hvis håret strittet og jeg ser lidt svedig ud, så er det fordi jeg lige har været til træning hos fysioterapeut Rikke Holm Larsen i Nexø. Jeg har vel i et halvt års tid gået til træning en gang om ugen som fortsættelse på det gratis træningsprogram, jeg efter kemoterapi var på for et års tid siden på Sønderbo i Rønne.

Jeg er - som jeg vist tidligere har skrevet - egentlig ikke den, der bryder mig om disse maskiner, som kan udvikle muskler og skabe supermænd. Men efter 12 ugers træning hos Gudrun Jørgensen på Sønderbo var jeg blevet lidt afhængig og valgte at forsøge at fastholde de gode resultater ved en ugentlig træningstur til Nexø.

Jeg kom hjem for halvanden time siden, men så skulle der lige laves rugbrødsdej og lidt råkost, som skal nydes som aftensmad, så det i det hele taget kan blive en sund dag for mig.

Lidt tankesport
Nå, og så slap jeg endelig hen til computeren og kan slappe af med til tankesport.

Jeg har ikke været til træning i over en måned. Først kom julen i vejen og så fik jeg fjernet en lille uskyldig, men generende fedtknude i nakken, og efter den lille operation anbefaledes det, at jeg undlod fysik aktivitet i 14 dage-tre uger. Så det blev en laaaang pause.

Ondt i ryggen ledte tankerne mod Nexø
Men forleden fik jeg for første gang i længere tid vedvarende ondt i ryggen. Og det ledte omgående tankerne mod Nexø og det hold, hvor vi træner nakke, skulder,  ryg og knæ.

Først gik jeg ti minutter på gå/løbebåndet. Jeg lagde langsomt ud, men øgede undervejs farten til fem kilometer i timen. Jeg fik sved på panden og pulsen steg, men kun til et niveau, der svarer til, at min alder er ti år mere end den faktisk er.

Skulle tro jeg var 80 år
Nå, men jeg fortsatte i maskine efter maskine og blev lettere svimmel, så jeg måtte hen at drikke vand og puste lidt ud.

Derefter tog jeg en tur på motionscyklen, først med en belastning, der svarer til det, jeg kunne klare med forholdsvis lethed i fjor. Men så sænkede jeg besværet og fik alligevel de næste ca. ti minutter ondt i knæene, og pulsen steg lidt mere, så det svarede til en alder omkring 80 år.

Efter cykelturen - denne gang uden bakker - vaklede jeg hen til vandet for endnu en gang at slukke tørst og stønne ud.

En tur på gulvet
Derefter var det en tur på gulvet med en stor bold, hvor jeg gjorde nogle forskellige øvelser, som skulle gavne min ryg. Og det har de åbenbart allerede gjort, for nu nogle timer efter mærker jeg næsten ikke den smerte, jeg ellers mødte op med på holdet.

Jeg gjorde endnu lidt forskellige øvelser til ære for min ryg, inden jeg lidt før tid besluttede at stoppe, da jeg var blevet lidt svimmel og jo gerne skulle kunne styre bilen hjem til Aakirkeby.

Vil også gerne svømme
Godt nok gør det ikke mere så ondt i ryggen, som inden træningen, men jeg mærker en tiltagende træthed i led og muskler, så i morgen er jeg nok rigtig øm. Men det skal jo gøre ondt, før det bliver godt.

Og nu er jeg i gang igen og fortsætter ufortrødent en gang om ugen.

Egentlig var det min mening at kombinere træningsprogrammet i Nexø med en ugentlig svømmetur i Gudhjem eller Rønne svømmehal. Men jeg kan ikke rigtig få det til at passe ind i mit program.

Måske en gang i næste uge - eller ugen derefter. Vi får se.

Nå, men nu skal rugbrødet snart i ovnen, så det er bare om at komme ud i køkkenet.

Set fra Præstedammen

Mit navn er Søren Randbøll Wolff. Jeg er født i Roskilde i 1943, men flyttede nærmest ufrivilligt til Bornholm 1961 for at blive journalistelev på Bornholmeren, en avis, der desværre ikke eksisterer mere.

JEG SKULLE bare være på Bornholm i højst tre år. Bortset fra militærtjeneste har jeg boet på øen siden, først i mange år i Rønne, nu i Aakirkeby – Bornholms navle!

Min opfattelse er, at stort set alt, hvad jeg oplever, ser og erfarer, skal frem til en større kreds end inden for hjemmet fire vægge her ved Præstedammen.


Nyeste artikler